De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 7 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Rugblessure Andrea Nuyt baart zorgen

Van onze speciale verslaggevers

   
 

SALT LAKE CITY - Andrea Nuyt heeft het olympische gevoel al te pakken. Als enige rijdster uit de kernploeg van Gerard Kemkers zal ze morgen aanwezig zijn bij de openingsceremonie van de negentiende Winterspelen in Salt Lake City. Zorgwekkender is echter haar fysieke toestand. De sprintster won gisteren op de Utah Olympic Oval weliswaar in 37,88 seconden een trainingswedstrijd op de 500 meter als bewijs dat het met de vorm wel goed zit, maar haar rug voelt aanzienlijk minder goed aan.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 6kb)
Andrea Nuyt
Nuyt kampt al een week met klachten aan haar bovenrug, hetgeen op het ijs resulteert in coördinatieproblemen op de eerste 100 meter. Nuyt opende gisteren in haar race tegen de Duitse Sabine Völker in 10,63 seconden, een stuk minder snel dan ze graag had gezien. "Door die rug kan ik niet de bewegingen maken die ik wil. Hierdoor maakte ik een paar misslagen", aldus de vice-wereldkampioene sprint, die haar tegenvallende opening wel liet volgen door een snel rondje. "Als ik eenmaal onderweg ben, gaat het wel."

Vooralsnog maakt zowel de 27-jarige Andrea Nuyt als Gerard Kemkers zich weinig zorgen over het fysieke ongemak. Haar eerste olympische optreden in Salt Lake City staat immers pas voor komende woensdag gepland. Wel ging Nuyt gisteren nog op bezoek bij een manueel therapeut in de wetenschap dat ze er verder goed voor staat.

"Wanneer ik met een minder gevoel toch nog een 37'er rijd, dan zegt dat toch wel iets. De vorm is er", aldus Nuyt, met 37,76 seconden houdster van het nationaal record. Bovendien wist ze op de Oval andere gevestigde namen als Völker (37,89), Svetlana Zhurova (37,89), Monique Garbrecht (37,98), Tomomi Okazaki (38,07) en Marianne Timmer (38,28) achter zich te laten. "Mijn volle ronde is nu gewoon goed. Daar moet ik volgende week echter mijn winst zien te halen en niet mijn achterstand in zien te lopen. De opening moet dus gewoon nog beter."

De tijd van Marianne Timmer op de 500 meter betekende een minieme verbetering van haar oude persoonlijke record (38,29). Marieke Wijsman vijzelde eveneens haar zelfvertrouwen op. De Heerenveense, die gisteren hoorde dat ze komende week ook op deze afstand mag starten, haalde met 38,71 bijna een halve seconde van haar oude toptijd (39,21) af. Timmer en Wijsman eindigden respectievelijk als achtste en dertiende. Overigens waren de tijden die gisteren op de Oval werden geklokt in de ogen van Nuyt een voorbode voor de regen aan records tijdens de Spelen. "Alles gaat eraan. Daarom heb ik er ook zo'n zin in. Zenuwen? Geen sprake van. Gerard is er erger aan toe."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 7 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.