Direct naar artikelinhoud
Update

Voetballer Ekeng valt dood neer bij wedstrijd Boekarest

Archieffoto: Patrick Ekeng, links.

De Kameroense profvoetballer Patrick Ekeng is vrijdagavond tijdens een wedstrijd van zijn club Dinamo Boekarest overleden. Ekeng (26) zakte tijdens het duel met Viitorul in elkaar, slechts enkele minuten nadat hij was ingevallen.

Volgens lokale media overleed hij aan een hartaanval maar een officiële doodsoorzaak is nog niet gegeven. Artsen in het Floreasca ziekenhuis probeerden hem anderhalf uur lang tevergeefs te reanimeren. Spelers waren met hem meegereisd naar het ziekenhuis en voor de deur stonden fans te huilen.

De thuiswedstrijd stond op 3-3 toen middenvelder Ekeng in de 62ste minuut inviel. Zeven minuten later viel hij zomaar neer, zonder in botsing te zijn met een andere speler. De wedstrijd werd live uitgezonden.

De Kameroener stond sinds januari onder contract bij Dinamo en speelde daarvoor bij onder meer het Franse Le Mans en het Spaanse Córdoba. Hij laat een vrouw en dochter achter.

In 2003 overleed een andere speler uit Kameroen, Marc-Vivien Foe, bij een wedstrijd in Frankrijk. Vorig jaar kwam de voetballer Gregory Mertens om het leven, drie dagen nadat hij op het veld een hartaanval had gekregen.

Dinamo-spelers begeleiden huilende kinderen weg nadat Ekeng is neergestort.