Direct naar artikelinhoud
Update

Alle Nederlanders busongeluk België uit ziekenhuis

Bij een busongeluk in het zuiden van België zijn vrijdag 24 Nederlanders gewond geraakt. Zij zijn vrijdagavond ontslagen uit het ziekenhuis. Dat meldt de alarmcentrale van de ANWB.

Twitter bericht wordt geladen...

Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur die ernstig gewond raakte, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Alle Nederlanders die vrijdag gewond raakten bij een busongeluk op een Belgische snelweg zijn uit het ziekenhuis in Kortrijk ontslagen en op weg naar huis. 

Aanvankelijk moesten 24 Nederlandse inzittenden van de bus in ziekenhuizen worden behandeld. Twaalf van hen konden in de loop van de middag al naar huis en vroeg in de avond werden ook de twaalf resterende buspassagiers uit het ziekenhuis ontslagen. De ANWB Alarmcentrale heeft de buspassagiers in een lokale brandweerkazerne opgevangen en helpt - indien nodig - bij de repatriëring.

Botsing
De bus die vrijdagmiddag verongelukte, remde af omdat het verkeer ervoor op de weg ook stilstond. De bus stond bijna stil toen er een vrachtwagen met hoge snelheid achterop reed. De touringcar botste daardoor op zijn voorganger, waardoor de chauffeur bekneld raakte. Dat zegt een woordvoerder van touroperator Slangen Reizen.

In de bus zaten in totaal 88 mensen. De bus van Bovo Tours uit Roelofarendsveen reed voor Slangen Reizen, dat in Heerlen zit, en was onderweg naar Parijs. Alle passagiers hadden bij Slangen Reizen een tripje naar Parijs geboekt. Het ongeluk gebeurde op de E17 richting Frankrijk, ter hoogte van Moeskroen. De snelweg is afgesloten.