Antwerpen slaat weer flater met parkeerborden

© rdp

De stad Antwerpen heeft donderdagochtend in allerijl de takeling van auto’s moeten organiseren op de Gedempte Zuiderdokken. Net als twee weken geleden waren borden met een tijdelijk parkeerverbod te laat geplaatst en zal de stad de kosten moeten dragen. De stad gaat ervoor zorgen dat dit nu écht niet meer gebeurt.

ph

Op de Gedempte Zuiderdokken vindt vandaag het evenement De Rommelmarkt plaats. De tijdelijke parkeerverbodsborden hiervoor werden gisteren rond de middag geplaatst. Om de markt van start te laten gaan, moesten vanmorgen een 40-tal wagens worden getakeld.

De stad moet zélf betalen voor deze takelingen. Want de borden werden niet de vereiste 48u vooraf geplaatst. Antwerpen reageert in een persbericht. “De stad verontschuldigt zich oprecht en zal de interne processen auditen om dergelijke spijtige voorvallen in de toekomst te vermijden.”

Amper een dikke week geleden moesten voor een evenement met oldtimers 250 wagens op last van de stad worden weggehaald. Ook toen was een interne fout gemaakt. Gazet van Antwerpen rekende uit dat dit de stadskas 65.000 euro heeft gekost. Omgerekend zou het vandaag dus om ongeveer 10.800 euro nodeloze kosten gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen