Musicalgroep Odoorn in spanning voor première

De generale repetitie van de musicalgroep. Links Otie en kleinkind. FOTO JAN ANNINGA

De generale repetitie van de musicalgroep. Links Otie en kleinkind. FOTO JAN ANNINGA

Spannend en druk is het voor Musicalgroep Odoorn. Gisteren repetitie, morgen première en in een ruk door dagelijks op de planken tot en met zondag.

Tikkie terug

Hoe rijp de tijd van het jaar er ook voor is, voor de verandering draait het niet om een oorlogsverhaal. Na De Opgejaagden (2013) en Een Ander Achterhuis (2015) is minimusical Oti & Kleinkind een alles-is-andersshow. Geen megaproductie in de tot theater verbouwde oude korenmalerij, maar even een tikkie terug. Naar café-restaurant De Boshof enkele honderden meters verderop. Dat plaats biedt aan maximaal honderd toeschouwers. Opgevoerd in het Drents. Heel andere koek dus dan Een Ander Achterhuis dat een jaar geleden in totaal vijfduizend kijkers trok voor allemaal uitverkochte zalen.

Wat niet wil zeggen dat ook nu de lat weer hoog ligt, zij het op een andere manier. ,,In de oude fabriek konden we vanaf januari tot mei in alle rust het decor opbouwen. Onze decorbouwers en technici moeten die klus nu in een paar dagen tijd klaren omdat we natuurlijk niet eerder onze gang konden gaan in De Boshof’’, legt P.R.-man annex acteur Arjen de Ridder uit.

Inspiratiebron

Het beeld van Oti & Kleinkind , waar Josh Hassing vanuit zijn kapsalon op uitkijkt, is inspiratiebron voor deze komische musical. Margreet Beek, die in het verzetsverhaal in de huid kroop van moeder Drenth, speelt nu de rol van Oti. Kleinkind Petri Klein Gunnewiek (17) is exponent van aanstormend talent. ,,Na Een Ander Achterhuis hebben we drie jongelui bij de groep gekregen, die zorgen voor een betere balans in het arsenaal waar we uit kunnen putten. Het is echt leuk geworden. Ook aan de kleding hebben we weer veel aandacht besteed.’’

Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur, uitgezonderd zondag. Die is om 14.00 uur, met aansluitend een buffet. Op zondag 22 mei wordt de musical nog eens opgevoerd in woonzorgcentrum De Paasbergen voor de bewoners. Voor alle voorstellingen zijn nog enkele kaarten beschikbaar. In overleg met organisaties van dorpshuizen kunnen er nog voorstellingen bij komen. de Ridder: ,,Ons decor is demontabel en we zijn beschikbaar.’’