Één plek voor daklozenopvang in Assen

FOTO ANP

FOTO ANP

De maatschappelijke opvang voor jongeren en volwassenen in Assen wordt op één plek geconcentreerd. Dat blijkt uit een brief van het college van B en W.

Assen vangt dak- en thuislozen op van de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld, Midden-Drenthe, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld en Meppel. Uit een rapport van de Rekenkamer in 2014 bleek dat de daklozenopvang in Assen hier en daar nog tekortschiet. Daarom werkt de gemeente aan een verbeterplan. De eerste resultaten zijn deze week bekendgemaakt.

Een van de plannen van de gemeente is om de jongeren- en volwassenopvang op één plek te centreren. Dat is wat Promens Care betreft, verantwoordelijk voor de opvang, geen probleem mits de afdelingen gescheiden worden. Aan de Groningerstraat, waar nu de volwassenenopvang zit, is genoeg plek.

Verhuizing inloophuis

Wel moet het inloophuis verhuizen, wat volgens de verschillende zorginstellingen een goed idee is. Nu blijven daklozen te vaak bij de opvang hangen tot de inloop opengaat. De inloop zou dan naar de Havenkade verhuizen waar WerkPro sociale activiteiten aanbiedt aan cliënten die langdurig werkloos zijn of last hebben van een verslaving. WerkPro werkt momenteel aan een plan voor de eventueel extra taak.

In de begroting van 2016 is rekening gehouden met kosten voor verbouwing of verhuizingen. In september verwacht het college een uitgebreid plan te hebben voor de opvang in de Drentse hoofdstad.