Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 2 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Simpele truc helpt je van je telefoonverslaving af

Je doet het zelf natuurlijk niet, maar je kent vast mensen om je heen die de hele dag aan hun telefoon vastgekleefd zitten. Die mensen kan je nu even opbellen en deze tip doorgeven: zet je telefoon op zwart-wit, want dat helpt!

Onderzoekers hebben namelijk uitgevonden dat rood een kleur is die ons brein stimuleert, het is dus niet geheel toevallig dat de notificaties die je ontvangt rood zijn. Door dat balletje wil jij per se gaan kijken, want je hersenen worden geprikkeld.

Stap voor stap

Zodra je die prikkel weghaalt, heb je dus veel minder drang om constant je telefoon te checken. Dat doe je op je iPhone door naar instellingen te gaan, vervolgens op ‘algemeen’ te klikken, dan naar toegankelijkheid te gaan en grijstinten aan te zetten.

Alles op je telefoon wordt nu in zwart-wit weergegeven, het ziet er misschien even onwennig uit, maar het zal je helpen terug te keren in de echte wereld. Op Android-telefoons hebben wij nog geen zwart-wit optie gevonden, maar je kunt daar wel donkere thema’s instellen.

Energiebesparing

De kleur zwart vraagt namelijk ook veel minder van je batterij, dus als jij een achtergrond en thema instelt met veel zwart, scheelt dat aanzienlijk. En als de nood echt aan de man is, kan je je notificaties ook gewoon uitzetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.