Direct naar artikelinhoud

Computer met informatie accounts Omroep Max gestolen

Omroep Max waarschuwt mensen die zich hebben geregistreerd voor zijn website dat gegevens ontvreemd zijn door derden. Het gaat om onder andere e-mailadressen en login-gegevens. Volgens de omroep is een computer gestolen bij een externe website-ontwikkelaar met daarop de gegevens, en is dit de reden voor de waarschuwing.

De baas en presentator van Omroep MAX, Jan SlagterBeeld anp

Omroep Max vraagt gebruikers van zijn site om een nieuw wachtwoord in te stellen voor accounts. Het zou volgens de omroep niet om gevoelige gegevens gaan en de data zou versleuteld op de server hebben gestaan. 'Daarom denken we dat de kans zeer klein is dat derden de informatie kunnen gebruiken', aldus Charlotte Mutsaers van de woordvoering.

Beveiligingsprotocol

De omroep werd vorige week maandagavond ingelicht over de diefstal van de computer. 'Wij hebben hierop direct actie ondernomen', aldus Mutsaers. De omroep heeft de diefstal gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dinsdagmiddag zijn alle betrokkenen ingelicht.

Mutsaers: 'Wij besteden heel veel aandacht aan het beveiligen van onze gegevens en betreuren het dan ook zeer dat dit heeft kunnen gebeuren. We zullen er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen en onze externe leveranciers wederom aanspreken op hun beveiligingsprotocol.'

Vorig jaar onthulde het Omroep Max-programma Meldpunt zelf een datalek, dat tot Kamervragen leidde. Dat item ging over Nederlandse ziekenhuizen, die hun patiëntgegevens via tussenbedrijven door gevangenen in België laten inscannen, schrijft het AD.

Twitter bericht wordt geladen...