Direct naar artikelinhoud

Amerikaans cruiseschip zet na halve eeuw weer koers naar Cuba

Het cruiseschip Adonia vaart de haven van Miami uit.

Voor het eerst in ruim vijftig jaar heeft een Amerikaans cruiseschip weer koers gezet naar Cuba. Met ruim zevenhonderd passagiers aan boord is de Adonia van rederij Carnival Cruise zondagnamiddag lokale tijd vanuit Miami (Florida) vertrokken en zal maandagmorgen in Havanna arriveren.

De vakantiereizen per cruiseschip zijn weer mogelijk geworden na de historische toenadering tussen de Verenigde Staten en Cuba. Eind 2014 zochten beide landen toenadering tot elkaar, met als voorlopig hoogtepunt het tweedaagse bezoek van de Amerikaanse president Obama aan het eiland afgelopen maart.

Aan de reis van de Adonia gingen wel enige strubbelingen vooraf. Omwille van Cubaanse beperkingen zouden Cubaanse ballingen en uit Cuba afkomstige Amerikanen aanvankelijk van de cruises uitgesloten worden. In april draaide Cuba bij.

De tocht van de Adonia rondom het Caraïbische eiland duurt zeven dagen. Daarbij zullen de passagiers niet alleen uitstapjes maken op het eiland, maar ook aan boord van het schip zelf van de Cubaanse sfeer kunnen genieten. Ze kunnen bijvoorbeeld leren salsa dansen of een mojito maken.

Cruisemaatschappij Carnival Corp is van plan elke twee weken een cruise van Miami naar Cuba aan te bieden

Amerikaans cruiseschip zet na halve eeuw weer koers naar Cuba
Amerikaans cruiseschip zet na halve eeuw weer koers naar Cuba