© BELGA

“Tommelein krijgt tien dagen om turteltaks in te trekken”

Bart Tommelein, de nieuwe Vlaamse minister van Energie, krijgt tien dagen de tijd om de turteltaks in te trekken. Gebeurt dat niet, dan gaan we op 11 mei naar het Grondwettelijk Hof om deze onrechtvaardige taks definitief te vernietigen. Dat zei Peter Mertens, voorzitter van PVDA, zondag op het Antwerpse Zuid, waar socialisten en arbeiders verzamelden voor 1 mei.

“Wij hebben vandaag een duidelijke boodschap voor de Vlaamse regering”, zei Peter Mertens, die traditioneel speechte aan de linkerzijde van het sp.a-podium op de Leopold de Waelplaats. “Denk maar niet dat wij genoegen nemen met het ontslag van Turtelboom. Of het nu Turtelboom is of Tommelein die ons 100 euro doet betalen. Of we die taks nu Turteltaks of Tommeltaks noemen: het is en blijft een onrechtvaardige en ongrondwettelijke belasting.”

Turteltaks integraal afschaffen

Om de fiscale oplichting een halt toe te roepen, suggereert Mertens om een Fortune-On-Web in te voeren, “een vermogenskadaster waarop alle fortuinen van dit land, alle aandelen, alle bankrekeningen, alle immobiliën zwart op wit genoteerd staan”. “Zodat we de grote fiscale fraude kunnen aanpakken en eindelijk een echte miljonairstaks kunnen invoeren.”

Afsluiten deed hij met een boodschap aan de Vlaamse Regering: ‘Of die taks nu Turteltaks of Tommeltaks noemt: het is en blijft een onrechtvaardige en ongrondwettelijke belasting. Wij zullen nooit aanvaarden dat de zwakste schouders de zwaarste lasten dragen.’

“Als de Turteltaks niet integraal wordt afgeschaft dan trekken wij op 11 mei naar het Grondwettelijk Hof om deze onrechtvaardige Turteltaks definitief te laten vernietigen”, dreigt Mertens.

PVDA geeft de regering daarom tien dagen. Wordt de taks niet ingetrokken, dan stapt Mertens op 11 mei, om 11 uur ‘s ochtends, naar het Grondwettelijk Hof, waar ook Test-Aankoop al een procedure inleidde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER