Wat een thriller: Beerschot Wilrijk kampioen in laatste seconde

Beerschot Wilrijk heeft zich zondagnamiddag verzekerd van de titel in Derde klasse B. Pas diep in de toegevoegde tijd kon Losada het winnende doelpunt maken. Dat was nodig want rechtstreeks titelconcurrent Oosterzonen ging met 0-2 winnen bij Diegem. Voor Beerschot Wilrijk is het al de derde titel op rij. Volgend seizoen mogen ze - net als Oosterzonen - aantreden in de eerste klasse van het amateurvoetbal.

Hugo Fret

In een nagenoeg uitverkocht en bijzonder sfeervol Olympisch Stadion begon Beerschot Wilrijk aan het prestigeduel tegen Bocholt. Nadat Hernan Losada door de supporters gehuldigd werd als "Manneke van het seizoen" werd de aftrap gegeven. Beerschot Wilrijk nam onmiddellijk het initiatief, op zoek naar een vroege voorsprong. Een voorzet-schot van Smet belandde op de paal. Even later werd Ruytinx diep gestuurd door Smet. Zijn poging ging via de doelman in hoekschop. Toen Ruytinx nog maar eens doordrong in het strafschopgebied werd hij foutief gestopt. De strafschop werd door Losada met een Panenka op de bovenkant van de lat geplaatst.Zo bleef het wachten op die voorsprong die al vanaf minuut één in de lucht hing. Doelman Wintjens speelde ondertussen een erg attente partij. Een doelpunt van Hmouda werd wegens buitenspel afgekeurd. Verder dan twee pogingen vanop afstand die naast gingen en een schot in het zijnet kwam Bocholt niet. Toch bleef het ondanks het voortdurend meesterschap en goed voetbal van de thuisploeg bij een 0-0 ruststand, ook al perste Beerschot Wilrijk er kort voor de rust nog een sterk slotoffensief uit.

Bocholt dreigt

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Een beukende thuisploeg en een solide verdedigend Bocholt. Hoe verder de tijd wegtikte en hoe meer energie Beerschot Wilrijk verbruikte, hoe onzuiverder het spel werd en hoe moeilijker men tot kansen kwam. Bocholt was duidelijk niet naar het Kiel afgezakt om een cadeau te geven. Er kwam meer ruimte, waardoor ook Bocholt plots iets meer dreigender werd. Vrijschoppen aan de rand van het strafschopgebied brachten geen doelpunt op.Toen Losada een minuut voor tijd de bal laag voor doel bracht, miste Fockaert voor een leeg doel. Aan de overzijde volgde bijna de anti-climax, maar de bal viel op het dak van het doel.Toch nog viel het beslissende doelpunt in blessuretijd. Losada zette nog maar eens scherp voor doel en kon zelf binnentikken: 1-0 en Beerschot Wilrijk voor de derde keer op rij kampioen. Het sein voor de supporters om het veld te bestormen en de feestelijkheden in te zetten. Even was er nog onduidelijkheid over wie het beslissende doelpunt had gemaakt, maar de scheidsrechter bevestigt dat dit op naam van Losada komt.Doelpunt: 94' Losada 1-0