Direct naar artikelinhoud

Flatgebouw in Nairobi stort in: twaalf doden, tientallen vermisten

Minstens twaalf mensen zijn om het leven gekomen toen vrijdagavond een flatgebouw in de Keniaanse hoofdstad Nairobi instortte. Het gebouw telde zeven verdiepingen. Hulpverleners hebben geen idee hoeveel mensen er nog onder het puin liggen. Ze lieten weten dat ze onder meer op zoek zijn naar een vrouw en haar baby. Het gehuil van de baby was te horen.

Het ingestorte flatgebouw in Nairobi.Beeld ap

Volgens de politie zijn er minstens 130 mensen gered. 'We kunnen nog altijd stemmen horen van mensen die zich onder het puin bevinden', zei Venant Ndigila, een woordvoerder van het Rode Kruis, vanochtend.

Reddingswerkers zoeken in de puinhopen naar slachtoffers. De flat stond in de wijk Huruma, een arme buurt aan de rand van Nairobi. Straten zijn er smal waardoor hulptroepen moeite hebben om de rampplek te bereiken.

Twitter bericht wordt geladen...

Het gaat om een appartementengebouw van zes verdiepingen met 198 kamers. Volgens lokale autoriteiten stond het pand op de nominatie om te worden gesloopt. De autoriteiten weten niet of er vermisten onder het puin liggen.

Zo'n honderd mensen woonden in de flat die vrijdag wegzakte. Ooggetuigen meldden dat zij de onderste verdiepingen als eerste zagen bewegen.

Regenval

Vermoedelijk is de ramp veroorzaakt door overvloedige regenval die de stad al dagen teistert. Ooggetuigen meldden dat zij de onderste verdiepingen als eerste zagen bewegen. Volgens de lokale autoriteiten is het echter nog te vroeg om een concrete oorzaak aan te wijzen.

De Keniaanse president Uhuru Kenyatta heeft poolshoogte genomen bij het flatgebouw. Hij heeft opdracht gegeven tot de arrestatie van de eigenaren van het pand.

Medewerkers van het Rode Kruis zoeken onder het puin naar overlevenden.Beeld ap