Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Overvallers supermarkt niet op vrije voeten

do 11 februari 2016, 18.00 uur

LEEUWARDEN - Twee van de drie mannen die worden verdacht van het plegen van een overval op de Plus supermarkt in Beetsterzwaag blijven vastzitten tot aan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Dat bepaalde de Leeuwarder rechtbank donderdag tijdens een zogeheten pro forma-behandeling van de zaak. Verzoeken van de advocaten om hun cliënten vrij te laten werden afgewezen. De derde verdachte werd eerder wel vrijgelaten.

Volgens de advocaten is er te weinig bewijs dat de verdachten verantwoordelijk zouden zijn voor de overval van de supermarkt aan de Molenlaan. De rechtbank vond echter dat er nog voldoende 'ernstige bezwaren' zijn om de twee vast te houden. De verdachten werden aangetroffen in de – gestolen- BMW die hoogstwaarschijnlijk bij de overval is gebruikt. De verdachten werden na de overval aangehouden in Leeuwarden, in de gestolen auto.

Vooral de 20-jarige verdachte protesteerde hevig toen de rechtbank het verzoek tot voorlopige vrijlating afwees. Iemand die aanvankelijk ook als verdachte werd aangemerkt heeft belastende verklaringen afgelegd. Volgens de verdachten liegt deze getuige 'alles bij elkaar'. De andere verdachte zou tegen een celgenoot in geuren en kleuren hebben verteld dat hij bij de overval betrokken is geweest.

De Plus supermarkt werd in de vroege ochtend van 19 augustus 2015 overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. Terwijl de overvallers een leverancier bedreigden, ze dachten dat het een personeelslid was, belde een medewerker van de winkel 112. Uiteindelijk namen de overvallers de benen. De zaak zal op 7 april inhoudelijk worden behandeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.2%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen