Direct naar artikelinhoud

Directeur luxe warenhuis Haussmann al weg voor opening

Haussmann neemt meer dan een half jaar voor de opening van haar luxe warenhuis al afscheid van directeur Frans van der Kraan.

Frans van der KraanBeeld .

Volgens Haussmann is Van der Kraan niet de juiste man om leiding te geven aan de oprichting van het warenhuis. 

Haussmann wil zijn deuren openen aan het Rokin. Daarvoor wordt een pand gehuurd op de plek van het Fortisgebouw, naast de toekomstige flagshipstore van Marks & Spencer.

Van der Kraan wordt volgens velen gezien als de geestelijke vader van het concept, dat zich wil meten met internationale luxeketens als Harrods in Londen en Kaufhaus des Westens in Berlijn. De Amsterdamse Haussmann ging volgens Van der Kraan verder dan "wat de huidige conventionele warenhuizen kunnen bieden".

Niet de beste man
Haussmann roemt de rol die Van der Kraan heeft gespeeld in de eerste ontwikkeling van de Amsterdamse vestiging. "Maar als je iets conceptueel kan neerzetten, wil dat nog niet zeggen dat je de beste man bent om leiding te geven aan de implementatie van dat concept."

Onlangs kwam Haussmann nog in het nieuws nadat ophef ontstond over plannen van het bedrijf om in een achtergelegen gebouw een luxe versmarkt te vestigen. De buurt kwam in opstand, omdat werd gevreesd voor overlast, maar vooralsnog denkt Haussmann er met de bewoners uit te kunnen komen.

Van der Kraan was sinds februari 2014 werkzaam als ceo van Haussmann. Daarvoor bekleedde hij onder meer topfuncties bij Oger, Euretco en V&D.