Direct naar artikelinhoud

Liefst 2,7 miljoen kijkers voor Correspondents' Dinner

Het Correspondents' Dinner, waarbij premier Rutte de parlementaire pers op de hak nam, heeft woensdagavond ruim 2,7 miljoen kijkers getrokken. De uitzending, op NPO 1, belandde daarmee boven aan de dagelijkse kijkcijferlijst van de Stichting KijkOnderzoek.

remier Mark Rutte houdt een toespraak in de Beurs van Berlage tijdens het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner.Beeld anp

Het was de eerste keer dat een dergelijke show in Nederland was. De traditie is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar spreekt op die avond de president de pers op humoristische wijze toe.

In Amsterdam was het Mark Rutte die grappen maakte over de politiek, de pers en ook over zichzelf. De aanwezigen, veel mensen uit de media- en omroepwereld maar ook veel BN'ers, betaalden grof geld voor een kaartje om aan het diner te mogen aanzitten.

Ook tv-kijkers thuis bleken nieuwsgierig: 2,7 miljoen is veel voor een nieuw programma. De top drie van best bekeken programma's gisteren bestond verder uit het NOS Journaal en Floortje naar het einde van de wereld.

Meer over het Correspondents' Dinner:

Je was een sukkel als premier Rutte geen grap over je maakte.

Ruttes beste grappen tijdens het Correspondents' Dinnerhttp://www.volkskrant.nl/opinie/gekrulde-mondhoeken-als-de-camera-s-aangaan~a4242370/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_content=free&utm_campaign=shared%20content&hash=2a2877cb2c1eb296bd7b9287202d62eb2fb9e518%20