Direct naar artikelinhoud

Haase sneuvelt als laatste Nederlander in Rotterdam

Robin Haase.

Alle Nederlanders zijn uitgeschakeld in het hoofdtoernooi van het ABN Amro World Tennis Tournament. Na Thiemo de Bakker werd ook Robin Haase woensdag uitgeschakeld in de eerste ronde. De Hagenaar kon het Gilles Simon één set moeilijk maken: 7-6 (5) 6-1.

Haase werd direct gebroken, maar herstelde daarna knap. Dankzij secuur spel en plotse versnellingen wist hij de Fransman achteruit te drukken en punten af te dwingen. Op 5-3-voorsprong kreeg Haase een setpoint, maar een dropshot kostte hem de enige kans om de set te winnen. Simon brak terug, dwong een tiebreak af en won die met nipt verschil.

Daarna was het verzet van de nummer 63 van de wereld gebroken. Simon, de nummer 15 van de wereldranglijst, liep uit naar 3-0 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Haase werd voor de zesde keer op rij in de eerste ronde uitgeschakeld in Rotterdam.

,,Het is lastig om tegen Haase te spelen. Hij speelde onttzettend goed in het begin, verdedigde goed en viel sterk aan. Ik had mazzel in de eerste set, daarna werd het makkelijker'', aldus Simon. Haase baalde achteraf, ondanks de sterke eerste set. ,,Ik zat na die eerste set er niet door. Je hebt zoveel kansen, waarom in die tweede set niet. Pas toen ik in de tweede set een breakkans kreeg, die niet maakte en zelf gebroken werd, was er een knakmomentje. Maar ik denk niet dat ik veel heb laten liggen. De tactiek was duidelijk en dat heb ik vanaf punt één gedaan.''

Haase speelde dit jaar tot nu toe zeven wedstrijden. Hij verloor er vijf. ,,Ik begon het jaar heel goed. En qua slagen en wat ik heb laten zien vandaag, zie je dat ik toch goed sta te spelen. Maar ik verlies wel al die partijen. Dat vreet aan me. Het moet beter. Je wil vooruit, maar het vervelende is dat je dit gevoel wekelijks hebt omdat je in tennis altijd verliest. Er is er maar één die de trofee in handen krijgt. Nu wil ik echt even een dagje niks doen en daarna ben ik topsporter genoeg om weer te trainen. Uiteindelijk probeer je daar de frustratie eruit te slaan.''