Direct naar artikelinhoud

John Heitinga stelt favoriete elftal samen

Toen hem vanmiddag werd gevraagd om een favoriet elftal van medespelers uit zijn hele carrière samen te stellen, had John Heitinga weinig bedenktijd nodig. De vorige week gestopte verdediger zette tijdens een vragenuurtje op Twitter een indrukwekkend elftal op papier.

John Heitinga stelt favoriete elftal samen

Er staan vier spelers uit Heitinga's eerste periode bij Ajax in het elftal: spits Zlatan Ibrahimovic, middenvelders Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart en verdediger Maxwell. Met Sneijder en Van der Vaart speelde Heitinga ook vaak samen in Oranje. Het Nederlands elftal levert ook doelman Edwin van der Sar, verdediger Jaap Stam, aanvaller Arjen Robben en middenvelder Edgar Davids voor het sterrenelftal.

Na zijn eerste jaren bij Ajax vertrok Heitinga naar Atlético Madrid. Vanuit de Spaanse club hebben aanvaller Sergio Agüero en rechtsback Tomas Ujfalusi een plek in het elftal weten te bemachtigen. Later speelde Heitinga nog bij Everton, Fulham en Hertha BSC, maar geen van die clubs heeft een speler kunnen leveren voor het sterrenteam van Heitinga, die uiteraard zichzelf ook opstelt.

Heitinga had meer dan genoeg keuze om een elftal samen te stellen na bijna 15 jaar profvoetbal. Enkele opvallende afwezigen in het sterrenteam van Heitinga zijn Robin van Persie, Ruud van Nistelrooy, Mark van Bommel, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt en Phillip Cocu.

John Heitinga zondag bij zijn afscheid in de Amsterdam Arena.

Twitter bericht wordt geladen...