© Belga

BUITENLANDS VOETBAL. Dortmund naar halve finale, Werner en Mbombo kloppen Monaco

Borussia Dortmund en Werder Bremen staan in de halve finales van de Duitse DFB Pokal. In Frankrijk stuntte tweedeklasser Sochaux met onze landgenoten Olivier Werner en Yanis Mbombo in de basis in de achtste finales van de Coupe de France tegen Monaco. Benteke, Mignolet en Origi werden op een erg pijnlijke manier uitgeschakeld in de FA Cup.

md

DUITSLAND. Dortmund en Bremen naar halve finales

Werder Bremen ging met 1-3 winnen in Leverkusen. Verrassend, aangezien Werder (16e) in de Bundesliga elf plaatsen onder Leverkusen (5e) geklasseerd staat. Javier Hernández had nochtans de score vanop de stip geopend voor de thuisploeg, maar Santiago Garcia en Claudio Pizarro zorgden ervoor dat de bezoekers met een 1-2-voorsprong de rust in konden. Pizarro scoorde via een strafschop waarbij Leverkusen-speler Wendell een rode kaart had gekregen. In de slotfase klaarde Florian Grillitsch de klus voor Werder Bremen.

Ook Borussia Dortmund won zijn kwartfinale met 1-3. De nummer twee van de Bundesliga ging winnen bij Stuttgart. Reus en Pierre-Emerick Aubameyang maakten de goals voor de rust, Henrikh Mkhitaryan maakte de match in de 89e minuut helemaal dood (bekijk de hoogtepunten en opstellingen hier). UitslagenBayer Leverkusen - Werder Bremen 1-3Stuttgart - Borussia Dortmund 1-3Woensdag:Heidenheim (D3) - Hertha BerlijnBochum (D2) - Bayern München

FRANKRIJK. Werner en Mbombo wippen Monaco uit de beker

In Frankrijk stonden drie achtste finales van de Coupe de France op het programma. Daarin werd Monaco, de nummer twee uit de Ligue 1, er verrassend uitgekegeld door Sochaux, de voorlaatste uit de Ligue 2. Sochaux haalde het met 2-1. Bij Sochaux stonden onze landgenoten Olivier Werner en Yanis Mbombo in de basis. UitslagenSochaux (II) - Monaco 2-1 Saint-Malo (IV) - GFC Ajaccio 1-2 Saint-Malo (IV) - GFC Ajaccio 1-2

ENGELAND. Missers Benteke breken Liverpool in 122e minuut bijzonder zuur op

Liverpool is in de replay van de vierde ronde van de FA Cup uitgeschakeld door West Ham. Simon Mignolet slikte in de 122e minuut een fataal tegendoelpunt van Angelo Ogbonna. Christian Benteke speelde een bedrijvige match in de aanval van Liverpool, maar miste enkele grote kansen (lees meer).Richie De Laet speelde dinsdag een volledige wedstrijd voor Middlesbrough, dat op de 29e speeldag in de Engelse tweede klasse 1-1 gelijkspeelde bij Milton Keynes. Julien de Sart bleef op de bank. Het punt volstond voor Middlesbrough om opnieuw alleen op kop te komen in het Championship. Met 57 punten heeft het één punt voor op Hull City (bekijk de stand hier).Uitslag FA CupWest Ham United - Liverpool 2-1 (n.v.)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer