Pharrell Williams wordt mede-eigenaar van G-Star RAW

© G-Star RAW

Pharrell Williams maakte het nieuws zelf via zijn sociale media bekend: hij wordt mede-eigenaar van het Nederlandse denimlabel G-Star Raw. De creatieve duizendpoot en zanger van hits als 'Happy' en 'Get Lucky' is daarmee niet aan zijn proefstuk toe in de modewereld en werkte eerder al samen met G-Star aan het project RAW for the Oceans waarbij duurzame jeans wordt gemaakt.

flb

Pharrell Williams draait ondertussen al jaren mee in de modewereld en staat aan het hoofd van de streetwearmerken Billionairs Boys Club en IceCream. Nu maakte hij zelf op sociale media bekend dat hij zich heeft ingekocht bij het Nederlandse denimlabel G-Star RAW. Sinds 2014 werken de partijen al samen aan het duurzame project RAW for the Oceans waarbij plastic zwerfvuil uit de zee wordt gebruikt om jeans te maken. "Gedurende deze samenwerking werd het duidelijk dat we een bijzondere band hebben als het gaat om ontwerpen. Met onze gezamenlijke drang te blijven innoveren was het een 'no-brainer' om de banden aan te halen", aldus G-star in een summiere persverklaring.

Die samenwerking beviel Pharrell blijkbaar zo goed dat hij mede-eigenaar wordt van het label. Hij zal zich naar verluidt buigen over verschillende creatieve zaken zoals collecties, campagnes, maar hij zal zich ook bezighouden met de bedrijfsstrategie. "Ik denk dat G-Star RAW het bepalende jeansmerk van de 21e eeuw zal worden”, zegt Pharrell Williams in een mededeling. “Ik verheug me erop onderdeel uit te maken van die missie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer