Brusselse tunnel tot woensdag afgesloten na brokstukken

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De tunnel aan de Pachecolaan in Brussel blijft nog tot in de loop van woensdag afgesloten voor het verkeer. De herstelwerken door de schade die een te hoog geladen vrachtwagen veroorzaakte, zijn nog niet voltooid. Dat meldt Brussel-Mobiliteit.

jvt, kld

De Pachecotunnel moest dinsdag in beide richtingen worden afgesloten voor een inspectie. Die kwam er na een RTBF-bericht zaterdag dat er brokstukken op een auto waren terechtgekomen. ‘Ik hoorde een luide klap’, getuigt de bestuurder anoniem. ‘Eerst dacht ik dat ik iets met mijn zijspiegel had geraakt. Toen ik uitstapte zag ik een enorme deuk op mijn dak. Twee brokstukken waren losgekomen en op het dak van mijn auto gevallen.’

Volgens Brussel-Mobiliteit werd het incident niet bevestigd door de politie. Er zijn in de tunnel ook geen bewakingscamera’s. Wel bevestigt de politie dat de man aangifte heeft gedaan van het incident.

De tunnel werd dinsdag afgesloten voor een inspectie toen bleek dat een te hoog geladen vrachtwagen de schade aan de tunnel had veroorzaakt. De potentiële brokstukken als gevolg van die impact zijn intussen verwijderd. In de loop van woensdag wordt aan de tunnel een soort portiek geplaatst, wat moet voorkomen dat te hoge vrachtwagens er kunnen passeren en de tunnel beschadigen,

Verantwoordelijkheid

Brussel-Mobiliteit, de dienst bevoegd voor de regionale wegeninfrastructuur, weet niet wie verantwoordelijk is voor de tunnel. De ingang ligt op het grondgebied van de stad, de uitgang in Sint-Joost. ‘Het wordt een kluwen wanneer de verantwoordelijken moeten worden vastgesteld’, schrijft de RTBF.

Bij de inspectie van de 27 Brusselse tunnels in 2012 werd de tunnel nog ‘in goede staat’ bevonden.