Direct naar artikelinhoud

Meisje van 8 na zestig uur onder puin Taiwan vandaan gehaald

In de Taiwanese stad Tainan duurt het reddingswerk na de aardbeving van zaterdag voort. Uit een flat die bij de beving instortte, zijn maandag drie mensen gered waaromder een 8-jarig meisje. Meer dan zestig uur na de aardbeving konden reddingswerkers het meisje bevrijden. Ze was bij bewustzijn. Maandag werd eerder een man uit de puinhopen gered.

Ingestort gebouw in TainanBeeld ap

Naar schatting liggen er nog honderd mensen onder het puin van de ingestorte flat. Familieleden van de vermisten zijn naar de rampplek gekomen in de hoop meer informatie te krijgen. Ze lopen rond met de namen van hun familieleden op hun borst.

Het gemeentebestuur van Tainan meldt dat meer dan 170 mensen zijn gered uit het gebouw van zeventien verdiepingen. De aardbeving heeft aan zeker 37 mensen het leven gekost. Alle doden - op twee na - vielen in de getroffen flat, die door de beving als een harmonica in elkaar is gezakt. De aardbeving vond plaats tijdens de vakantieperiode vanwege het Chinese Nieuwjaar, de belangrijkste feestdag in China.

De autoriteiten onderzoeken of de veiligheidsvoorschriften bij de bouw van de flat in 1989 zijn nageleefd. Volgens het gemeentebestuur stond het flatebouw niet te boek als gevaarlijk. Aardbevingen komen vaker voor voor in Taiwan, maar de impact van de beving van zaterdag (6,4 op de schaal van Richter) was uitzonderlijk.

Een jongetje dat is gered uit het puin.Beeld ap