Direct naar artikelinhoud

Sterrenchef Chris Naylor opent tijdelijk restaurant in Sint Olofskapel

De Britse chef-kok Chris Naylor van Vermeer (1 Michelinster) opent 17 januari een pop-uprestaurant in de Sint Olofskapel aan de Zeedijk.

De hele keukenbrigade verhuist mee van Vermeer naar de Sint Olofskapel aan de ZeedijkBeeld Google Streetview

Roomservice at Olof's, zoals het restaurant gaat heten, zal vier maanden open gaan. De hele keukenbrigade van restaurant Vermeer, dat hoort bij NH Barbizon Palace Hotel aan de Prins Hendrikkade, verhuist mee naar de Sint Olofskapel aan de Zeedijk. Vermeer sluit ondertussen net als de rest van het hotel de deuren wegens een renovatie.

Naylor wil zijn gerechten presenteren 'aan een breed publiek'. Dat houdt volgend een woordvoerster van NH Barbizon Palace in dat de gerechten van een ander segment zullen zijn dan in Vermeer. 

Vlees en vis on the side
Net als in Vermeer, zullen groenten de boventoon gaan voeren in zijn tijdelijke restaurant en vis en vlees zullen tot de sidedishes behoren. Ook zal Roomservice at Olof's een cocktailbar en een vermouthbar krijgen. De bedoeling is dat er regelmatig gastchefs gaan meedraaien in de keuken. 

De deuren van het restaurant zullen op 30 april weer sluiten, waarna gasten weer terecht kunnen bij Vermeer. Het restaurant kent een bewogen geschiedenis. Ooit had het twee Michelinsterren, toen één, en in 2007 werd het sterloos. Maar in 2010 kookte Naylor er weer een ster bij.

Chris Naylor, de Britse chef-kok van VermeerBeeld Sacha de Boer