Plafond Buckingham Palace staat op instorten

© Shutterstock

De conditie van Buckingham Palace in hartje Londen is er slecht aan toe. Het plafond van de luxueuze eetzaal in de koninklijke residentie dreigt naar beneden te vallen. Dat melden verschillende Britse kranten.

vwh

Amper een maand nadat de Britse koningin de Chinese premier Xi Jinping bij haar thuis uitnodigde voor een diner, staat de chique state dining room waar ze zaten op instorten. Volgens een woordvoerder van Buckingham Palace zijn er problemen met een steunbalk in het plafond, waardoor dat dringend aan vervanging toe is.

Momenteel is de kamer afgesloten om reparaties te kunnen uitvoeren, maar hoelang de werken zullen duren is onbekend. Ingenieurs controleren nu ook de staat van het plafond in aanpalende kamers zoals de beroemde balzaal en de kamer waarin onder andere prins William werd gedoopt.

Deze werken kaderen niet in de geplande en grootschalige renovatie van het driehonderd jaar oude gebouw, dat 775 kamers telt die langzaam afbrokkelen. Bronnen dicht bij het paleis zeggen in de Britse pers dat onder meer de elektrische leidingen, waarvan sommigen dateren uit 1949, zestig jaar oude boilers en asbest moeten worden verwijderd. Het totale kostenplaatje voor de renovatie wordt op 150 miljoen euro geraamd. Volgens de insiders bekijkt het Britse ministerie van financiën hoe het de verbouwingen kan betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen