Hier nemen mensen de meest deprimerende selfies

© Shutterstock

Blik op oneindig en vooral niet lachen: in de Britse hoofdstad Londen zijn vrolijke selfies schaars. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Britse kunstencentrum Somerset House, een onderdeel van het overkoepelende concept ‘Selfiecity’.

vwh

De data-analisten achter Somerset House, die eerder al selfies bestudeerden uit de vijf wereldsteden Bangkok, Berlijn, Moskou, New York en Sao Paolo, wilden wel eens weten op welke manier mensen foto’s van zichzelf nemen in hun thuisstad Londen. Daarom verzamelden ze van 21 tot 27 september alle kiekjes uit de buurt die op Instagram verschenen. In totaal moesten ze van 152.462 foto’s maar liefst 21.662 selfies beoordelen.

Uit de analyse blijkt dat mensen die een selfie maken in Londen het minst vrolijke emoties tonen. Ze nemen een stugge pose aan, kijken recht in de camera en glimlachen zelden. De reden is vooralsnog niet bekend, maar ook in het Russische Moskou en het Duitse Berlijn valt het enthousiasme niet van selfies af te lezen. In de andere onderzochte steden gaat het er alvast vrolijker aan toe. Sao Paolo is de absolute tegenpool van de Britse hoofdstad, want hier worden de meest uitbundige selfies gemaakt. Ook in Bangkok en New York poseren mensen graag met een glimlach. In Londen wordt trouwens meer dan in de andere steden geposeerd met bril of gesloten ogen.

Het onderzoek toont nog aan dat vooral jonge mensen selfies maken. In Londen is de gemiddelde leeftijd bij vrouwen 23,7 jaar, in Bangkok is het gemiddelde leeftijd met 21 jaar het laagst. Daarnaast blijkt dat vrouwen meer selfies maken dan mannen. In Londen en Moskou is dat respectievelijk 62,8 en 82 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer