Black Friday minder groot succes dan verwacht

© Belga

Er werden beelden verwacht van horden mensen die in de rij stonden of met elkaar op de vuist gingen om die ene spotgoedkope televisie te pakken te krijgen, maar al bij al werd het een rustige editie van Black Friday, de koopjesdag na Thanksgiving in de VS. Nu de kassa's geteld zijn, komen de winkeliers tot de conclusie dat tien procent minder omzet werd genoteerd, dat blijkt uit cijfers van onderzoeksfirma ShopperTrak.

flb

Er werd minder uitgegeven, maar er kwamen wel meer mensen winkelen, luidt de conclusie na Black Friday. Liefst 151 miljoen mensen kochten online of offline iets, een veel groter cijfer dan werd verwacht. Gemiddeld werd er door de shopper 282 euro euro uitgegeven, goed voor een totale omzet van bijna tien miljard euro. Toch betekent dit gigantisch cijfer een omzetdaling van tien procent in vergelijking met vorig jaar.

De oorzaak daarvan ligt volgens The Guardian bij het feit dat mensen hun aankopen meer gaan spreiden omdat ze al voor Black Friday met allerlei mails met kortingen worden bestookt. Uit de cijfers blijkt ook dat er op de dag voor Thanksgiving dit jaar al heel veel werd geshopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer