© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

thumbnail: null
thumbnail: null

Twee jongeren verongelukt bij crash: bestuurder viel in slaap

Bij een zwaar verkeersongeval in het West-Vlaamse Vleteren zijn twee jongeren om het leven gekomen. Er viel ook een zwaargewonde. Het ongeval gebeurde vermoedelijk op een moment dat de bestuurder even indommelde. De jongeman reed niet te snel en was niet onder invloed. Dat meldt de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

boj

Het ongeval gebeurde rond 6.30 uur langs de N8 ter hoogte van Vleteren. Een wagen met vier 20-jarige inzittenden raakte van de weg af en belandde tegen een boom.Voor de passagier vooraan en een van de passagiers achteraan kwam alle hulp te laat. Zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen.

Een andere passagier werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens politie en burgemeester is hij kritiek. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd, maar verkeert wel in shock.

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die kwam tot de conclusie dat de wagen niet te snel reed. Bovendien legde de bestuurder een negatieve ademtest af. Vermoedelijk was de jongeman vlak voor het ongeval even in slaap gesukkeld. Toen hij daardoor een boordsteen raakte, zou hij aan het stuur getrokken hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer