Direct naar artikelinhoud

Andersen heeft geen medelijden met FC Twente

FC Twente besloot zaterdagavond een inktzwarte week met een kansloze nederlaag voor eigen publiek tegen Willem II. Lucas Andersen had weinig medelijden met de aan lager wal geraakte landskampioen van 2010 uit Enschede. De Deen, gehuurd van Ajax, had met drie treffers een groot aandeel in de zege van zijn tijdelijke werkgever (1-3).

Ziyech (rechts) treurt als Willem II heeft gescoord.Beeld anp

Het is voor FC Twente te hopen dat de arbitragecommissie van de KNVB binnenkort geen strafpunten uitdeelt voor de omstreden relatie die de club met investeringsmaatschappij Doyen onderhoudt. Na de vijfde nederlaag op rij is de voorsprong op hekkensluiter De Graafschap geslonken tot slechts vier punten. Beide ploegen ontmoeten elkaar over twee weken in de Veste, die allang geen vesting meer is.

Andersen verraste doelman Joël Drommel in de zestiende minuut voor de eerste keer. Hij scoorde vijf minuten later uit een vrije trap. Andersen had even later een hattrick mogen vieren als Richairo Zivkovic niet zelfzuchtig was geweest en de bal opzij had gelegd. De Deen scoorde voor rust toch nog voor de derde keer, even nadat Jari Oosterwijk de supporters van FC Twente eindelijk een keer had laten juichen.

Jeroen Drommel wordt gepasseerd.Beeld anp

Drommel

De spelers van FC Twente voetballen al weken zonder vertrouwen. Het elftal van trainer René Hake blijft de ene op de andere defensieve blunder stapelen en heeft met Drommel een doelman die niet kan camoufleren dat hij een paar jaar geleden nog droomde over een loopbaan in het betaalde voetbal als middenvelder. Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Willem II.

Zivkovic en Nick van der Velden verzuimden de bezoekers uit Tilburg aan een uitzege met vijf doelpunten te helpen. Dat was misschien ook te veel van het goede geweest voor Willem II, dat dit seizoen nog niet had gewonnen op vreemde bodem.