Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

Verwarde winkeldievegge vrijgesproken

za 28 november 2015, 8.30 uur

LEEUWARDEN - Samen met een 30-jarige inwoner van Buitenpost maakte een vrouw uit Holwerd (30) zich schuldig aan wat in eerste instantie een zeer brutale winkeldiefstal leek te zijn. Het tweetal was op 22 juni met allerlei goederen zonder te betalen langs de kassa van een Albert Heijn-winkel in Leeuwarden gelopen. Het was duidelijk voor het winkelpersoneel dat de twee behoorlijk beneveld waren.

De Holwerdse zat vrijdag in het stoeltje tegenover rechter Nynke Vlietstra. De Buitenposter moet op een later tijdstip terechtstaan. De man had verklaard dat hij en de vrouw die dag aan de GHB hadden gezeten. Dat ontkende de Holwerdse, maar ze had wel 'een paar beste slokken' whisky gehad. Zij beweerde dat ze dacht dat de Buitenposter zou afrekenen. De Buitenposter had tegen de politie precies het omgekeerde gezegd.

De vrouw zei meer dingen die niet met de werkelijkheid leken te stroken. Zo zou ze door het personeel in afwachting van de politie op een muurtje buiten de winkel zijn gezet. De AH-mensen hadden gezegd dat ze de vrouw op dat muurtje hadden aangetroffen. De Holwerdse dacht gezien te hebben dat de Buitenposter stond te pinnen. Volgens het personeel waren beide verdachten langs de kassa gelopen zonder ook maar aanstalten te maken om te betalen.

Gezien de 'wazige en verwarde' toestand van vooral de Holwerdse twijfelde officier van justitie Ed Boelen eraan of de vrouw de opzet heeft gehad om te stelen. Boelen had bovendien de indruk dat de vrouw sterk was beïnvloed door de andere verdachte. De officier stelde voor om de vrouw vrij te spreken. De rechter nam het voorstel over.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen

Politie 'jaagt' op 120 jongeren tijdens Jachtseizoen


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer