Luister naar

Blogs en bladen: Aldi heeft beste chocoladekruidnoten

Nieuws
Auke van Eijsden Auke van Eijsden
zaterdag 28 november 2015 om 03:00
Blogs en bladen: Aldi heeft beste chocoladekruidnoten
Blogs en bladen: Aldi heeft beste chocoladekruidnoten

Aldi heeft beste chocoladekruidnoten

Sinterklaas is al even in het land en dus is het de hoogste tijd voor een chocoladekruidnotentest. In De Consumentengids worden vijftien kruidnotenmerken met elkaar vergeleken. Op nummer 1 staat de Aldi. Met een minieme voorsprong laat de supermarktketen concurrenten Hema (2) en Jumbo (3) achter zich. Met 3,53 euro per kilo chocoladekruidnoten is de Aldi, samen met de Lidl, de goedkoopste uit de test. Albert Heijn staat op de negende plek in de test en Jamin is de hekkensluiter. Let wel: achter al deze merken en types gaan slechts twee bakkerijen van chocoladekruidnoten schuil, die alle supermarkten voorzien van het snoepgoed.

De Consumentengids besteedt ook aandacht aan een bron van ergernis voor veel consumenten: de verhouding tussen witte, melk- en pure chocolade, die voor bijna niemand helemaal naar wens lijkt te zijn. Melkchocolade is het meest terug te vinden in de gemixte zakken, gevolgd door witte en pure chocolade. Volgens Plus en Action is deze verhouding ‘visueel het aantrekkelijkst’. De Aldi heeft met deze verhouding ‘rekening gehouden met de populariteit van diverse smaken’. En kruidnotenbakkerij Van Delft houdt het simpel: ‘Puur is duurder, dus daar zit het minst van in.’ Twee liefhebbers van witte chocolade van Bolletje konden zich niet vinden in de verhouding en begonnen op Facebook met een actie voor een zak met alleen witte chocolade. De actie heeft 200.000 likes gehaald, reden genoeg voor Bolletje om de speciale zakken sinds november te koop aan te bieden.

de taal spreken is het belangrijkst

In Transfer, vakblad over internationalisering in het hoger onderwijs, vertelt de Syrische vluchteling Serkon Heno over zijn eerste anderhalf jaar in Nederland. In Syrië had Heno een eigen advocatenpraktijk, maar toen de regering in 2011 de eigen bevolking onder vuur begon te nemen en zijn leven als christen steeds moeilijker werd, ontvluchtte Heno het land.

Hij week uit naar Nederland, waar hij momenteel een opleiding Rechten doet. ‘Het begin was heel moeilijk. Ik had erg veel problemen met de Nederlandse juridische termen en verwerkte de informatie daardoor langzaam’, vertelt Heno. Hij eiste daarom volledige inzet en een ijzeren discipline van zichzelf. ‘Je kunt je niet veroorloven te denken dat het allemaal later wel komt. Anders komt het je duur te staan’, zegt de advocaat. Voordat hij ging studeren, leerde hij de Nederlandse taal. ‘De taal leren spreken is volgens mij het allerbelangrijkste als ik in Nederland iets wil bereiken’, zegt de Syriër.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Duikers plaatsen koraal in het grote aquarium van Burgers' Ocean in Arnhem.

Burgers' Ocean vangt bedreigd koraal op in aquarium en gaat bouwen aan 'reservepopulatie'

Hoe stop je de verwachte verdwijning van belangrijke koraalriffen aan het eind van deze eeuw? Stop ze in grote aquaria wereldwijd, is de gedachte achter het project World Coral Conservatory (WCC).

De Arnhemse wijk Immerloo is een van de armste buurten van Nederland.

Arnhem gaat de schuld van tientallen gezinnen afkopen. 'De stap naar schuldhulpverlening is te groot'

Arnhem gaat in één klap de schulden aflossen van inwoners van de wijk Immerloo II. Waarom is dat nodig? 'Dit moet leiden tot een gesprek over onze omgang met schulden.'

Afgeschermde en bewaakte Israëlische ambassade in Den Haag.

Koranverbrandingen en oorlog Israël-Hamas vergroten kans op terroristische aanslag in Nederland

De kans op een jihadistische aanslag in Nederland is afgelopen jaar toegenomen, schrijft inlichtingendienst AIVD. Actuele gebeurtenissen als koranvernielingen en de oorlog tussen Israël en Hamas spelen daarbij een belangrijke rol.

Bernd Damme arriveert bij de rechtbank van Amsterdam.

Mondkapjesdeal-compagnon: tijd om dit met elkaar af te sluiten

Bernd Damme, die samen met Sywert van Lienden en Camille van Gestel de omstreden mondkapjesdeal met de overheid sloot, zei maandag in de rechtbank Amsterdam dat het tijd is om deze kwestie gezamenlijk af te sluiten.

Vaccinatie tegen onder meer mazelen in Utrecht. Het OMT waarschuwt voor een uitbraak van mazelen op middelbare scholen.

Nederland kan binnen enkele jaren een mazelengolf verwachten, zo waarschuwen experts van het OMT

Nederland moet zich voorbereiden op een mazelengolf. Over een paar jaar dienen zich meer ongevaccineerde kinderen aan op middelbare scholen in strenggelovige gemeenten.

Vrijwilligers van de Voedselbank in Den Haag zijn voedselpaketten aan het inpakken. In 2023 deden vrijwilligers vaker incidenteel (af en toe of eenmalig) vrijwilligerswerk dan in 2022.

Meer mensen deden in 2023 vrijwilligerswerk. 'Voelt beter dan een bijbaan'

Het aantal vrijwilligers is het afgelopen jaar flink toegenomen. Anne van Velsen (16) en Nova van de Velde (19) vertellen waarom zij vrijwilliger zijn. ‘Het is een leuke manier om uit mijn studentenbubbel te stappen.’