Direct naar artikelinhoud

Ontevreden fans Club Brugge bestormen stadion

Supporters van Club Brugge hebben donderdagavond het stadion van de club bestormd omdat ze vanwege de terreurdreiging niet welkom waren bij de Europese wedstrijd tegen Napoli. Voorzitter Vincent Mannaert raakte gewond aan zijn pols toen hij de supporters eigenhandig wilde tegenhouden.

Timmy Simons in het lege stadion van Club Brugge.Beeld belga

Mannaert zat in het stadion toen hij de harde kern van zijn club buiten hoorde. Daarop is hij zelf naar beneden gegaan. 'Jullie moeten bij het stadsbestuur zijn', riep hij volgens verschillende Belgische media. 'Wij kunnen er niets aan doen.' Er zouden tussen de drie- en vijfhonderd supporters op de been zijn geweest.

Die bleven aan de hekken trekken, waarvan er één los kwam. In het gedrang kwam voorzitter Mannaert knel te zitten. Daarbij heeft hij zijn pols gekneusd en schaafwonden opgelopen. Een steward werd in elkaar geslagen, meldt Het Nieuwsblad.

'Iedereen die dat hekken voorbij is ­gegaan, beging een overtreding op de voetbalwet', zegt voetbalprocureur Yves Segaert-Vandenbussche tegen verschillende Belgische kranten. 'Ze riskeren dus een geldboete en een stadion­verbod.'

Twitter bericht wordt geladen...

Terreurdreiging

Club Brugge speelde de wedstrijd zonder publiek vanwege de verhoogde terreurdreiging in Brussel. Omdat in de Belgische hoofdstad extra veel politie op de been is, was de politiemacht in Brugge te klein, oordeelde de autoriteiten.

Gisteren werd de terreurdreiging in Brussel echter verlaagd van niveau 4, het hoogste niveau, naar niveau 3. Dat zorgde voor extra onbegrip bij de supporters van Brugge.

Anderlecht, een topclub uit Brussel, speelt dit weekend wel met volle tribunes. Eerder besloot de burgemeester geen publiek toe te laten vanwege de terreurdreiging in de stad. Nu het dreigingsniveau is verlaagd, werd ook die beslissing teruggedraaid.

Twitter bericht wordt geladen...