Direct naar artikelinhoud

Donald Trump onder vuur na bespotten gehandicapte journalist

Dat niets of niemand veilig is voor de hoon van Donald Trump bleek al vaker. Maar dat hij zelfs de spot wist te drijven met een gehandicapte journalist van de New York Times, gaat velen toch een stapje te ver. Trump zelf ontkent nu de man bewust belachelijk te hebben gemaakt.

Donald Trump tijdens zijn toespraak.

Trump, die dinsdagavond op een podium met een raar stemmetje en spastische handjes de verslaggever imiteerde die aan een spierziekte lijdt, zegt nu dat hij de man helemaal niet persoonlijk kent. Maar dat gaat er bij Serge Kovaleski niet in. 'Hij moet me kennen uit de tijd dat ik veel voor de Washington Post over vastgoed heb geschreven. Maar het trieste is dat het me niet eens verbaast dat hij zich tot zoiets verlaagt.'

Trump koos de journalist als onderwerp van spot omdat die in tegenstelling tot eerdere berichten ontkent dat 'duizenden' moslims in New Jersey feest vierden na de aanslagen van 11 september 2001, zoals Trump beweert. 'Die arme kerel. Je zou hem moeten zien: 'Euh, ik weet niet meer wat ik heb gezegd. Ik kan het me niet herinneren', aldus Trump met een gek stemmetje, terwijl hij met zijn armen staat te zwaaien.

Woedende reacties
De huidige werkgever van Kovaleski, The New York Times, reageerde woedend. 'Het is schandalig dat hij de spot drijft met een handicap van een van onze reporters, aldus een woordvoerder van de krant.

Trump reageerde op alle kritiek met een reeks venijnige tweets aan het adres van de NYT.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...