Direct naar artikelinhoud

Het weer: regenrijke nachten

Vandaag is er min of meer een tweedeling in het land. In het westen begint de dag met bewolking en temperaturen rond de 4 graden. In de oostelijke helft van het land zijn er opklaringen, kan het mistig zijn en ligt de temperatuur rond het vriespunt. Na het optrekken van de mist schijnt de zon daar geregeld.

Het weer: regenrijke nachten
Beeld anp

Vanmiddag worden de verschillen kleiner. De bewolking breidt zich oostwaarts uit met lokaal wat motregen. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en wordt boven land matig, kracht 4, en aan zee vrij krachtig, kracht 5. Het wordt 6 tot 8 graden.

Later vanavond neemt de wind toe, aan zee naar hard, kracht 7. Het gaat harder regenen en koelt af naar 4 tot 7 graden.

Stevige wind

Het weekend begint morgenochtend met wat regen in het oosten. De neerslag trekt echter vrij snel weg, waarna de wind overal westelijk wordt. Drogere lucht stroomt het land in. De zon zal geregeld schijnen. Enkele buien zijn echter ook mogelijk. De grootste kans daarop is in de kustprovincies. Het wordt 6 tot 8 graden.

In de nacht naar zondag regent het wederom en ook trekt de wind aan. De zuidwestenwind neemt aan zee toe naar stormachtig, kracht 8, met in de kustregio zware windstoten tot 90 kilometer per uur. Zondag overdag blijft het stevig waaien. Verder schijnt de zon van tijd tot tijd, afgewisseld met enkele buien.

De zon zal geregeld schijnen