Direct naar artikelinhoud

Droog weer en buien wisselen elkaar af

Droog weer en buien wisselen elkaar af
Beeld AP

Vanmiddag maakt het westen van het land nog tijdelijk kans op een bui. Elders is het droog met geregeld zon. De wind waait zwak, aan zee matig uit westelijke richtingen.

De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en 6 tot 10 graden in de andere regio's. Vanavond en vannacht blijft het droog met opklaringen maar landinwaarts ook vorming van mist of lage wolken. De minima komen uit op min 4 graden ten zuiden van Samber en Maas tot plus 3 graden aan de kust.

Morgen neemt de bewolking toe waaruit later wat motregen kan vallen. De zuidelijke wind wakkert aan tot matig, aan zee tot vrij krachtig. De maxima bedragen 1 graad in Hoog België en 4 tot 7 graden elders. Morgennacht zal het regenen.

Zaterdag wordt het snel droog met opklaringen bij zowat 7 graden en een tot vrij krachtig, aan zee tot hard toenemende zuidwestenwind. In de avond en nacht volgt regen vanuit het westen. Van zondag tot midden volgende week is het wisselvallig, winderig, soms valt er wat regen maar het is zeer zacht. De temperatuur schommelt rond 11 graden.