© TP

UHasselt schakelt extra security in

De Universiteit Hasselt heeft extra veiligheidspersoneel ingeschakeld vanwege de terreurdreiging. Geen alleenstaand geval, want ook buiten Brussel zit de schrik voor terreur er stevig in. Beveiligingsfirma Securitas gaat zelfs dringend op zoek naar 300 à 350 nieuwe bewakingsagenten.

JM

“We waren al langer bezig met een plan om onze gebouwen ’s avonds beter te beveiligen”, zegt Marie-Paule Jacobs, algemeen beheerder van de UHasselt. “Daarom houden we voortaan na zes uur ’s avonds nog maar een toegang per gebouw open.”

Maar door de aanhoudende terreurdreiging zijn er extra maatregelen genomen. “De security die sowieso aanwezig is, hebben we versterkt met een extra bewakingsagent die ’s avonds controleert wie onze gebouwen binnenkomt. Ook overdag is de security iets prominenter aanwezig in onze gebouwen.”

Zijn die extra maatregelen niet overdreven? “Voor alle duidelijkheid: we voelen ons niet bedreigd en alle activiteiten gaan gewoon door. Maar ik kan me voorstellen dat mensen bezorgd zijn. Als ze iets vreemds opmerken, hebben ze een aanspreekpunt. Onze veiligheidsmensen zijn niet gewapend, maar hun aanwezigheid kan geruststellend werken.” De verhoogde waakzaamheid blijft zeker tot Kerstmis behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer