© TORO

Deze kerktoren krijgt binnenkort een ‘Christo-jasje’

De kerktoren aan het Sint-Trudoplein in Helchteren moet ingepakt worden. Een aannemer plaatst binnenkort de nodige stellingen. Al enkele jaren brokkelen steentjes van de toren en van het leien dak. Omdat de situatie steeds gevaarlijker wordt, laat de burgemeester nu een groot deel van het gebouw inpakken.

TORO

In 2013 werd aan het portaal van de kerk al een eerste stelling geplaatst. Die is deze zomer al uitgebreid, omdat de mergelsteen uit de toren verder naar beneden dendert. “Er komen in de buurt nogal wat mensen voorbij”, zegt burgemeester Alain Yzermans (SP.A), die zelf verantwoordelijk is voor de kerkfabrieken. “Daarom hebben we gezorgd voor voldoende beveiliging. Een deel van de gevarenzone is afgezet, en we hebben een firma gecontacteerd om ons veiligheidsadvies te geven.”

Dat advies is intussen duidelijk: de hele kerktoren en een deel van het gebouw moeten ingepakt worden. Het totale kostenplaatje van zo’n ‘inpakoperatie’ met stellingen en afschermplaten wordt geschat op 82.500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer