Geen tweede seizoen van ‘Bevergem’

De fans van de Canvasreeks Bevergem zullen wellicht nooit weten wat ‘nurfen’ is. In de laatste aflevering werd het mysterie niet onthuld, en nu al staat vast dat er geen tweede seizoen komt.

tdl

Eén mysterie uit Bevergem moest in de speciale extra aflevering nog uit de wereld worden geholpen: wat was nu eigenlijk ‘nurfen’? In de reeks was te zien hoe een paar mannen samen een spelletje ‘ringelen’ speelden, wat niet meer is dan zo lang mogelijk een hoelahoep rond de nek te laten draaien.

De verliezer werd verplicht tot een rondje ‘nurfen’, maar die straf werd achter gesloten deuren uitgevoerd. Terwijl er in West-Vlaanderen al kampioenschappen ‘ringelen’ zijn gehouden, weten alleen de makers van Bevergem wat ‘nurfen’ is. Dat zal ook zo blijven, want in de aflevering van gisteravond werd voor het antwoord verwezen naar de website www.nurfen.be, waar alleen een foto en de tekst ‘binnenkort hier meer nieuws over nurfen’ te zien was.

Dat ‘nurfen’ zal dus wel een mysterie blijven, want een tweede seizoen komt er niet. In de aflevering van gisteravond zeggen alle acteurs ‘ja’ tegen een vervolg, maar regisseur Gilles Coulier zet de puntjes op de i. “Er komt geen tweede seizoen. Dat hebben we eigenlijk al beslist. Bevergem moet een Heilige Graal blijven. Of er een film komt, moeten we nog eens bespreken.”

“We zijn wel bezig met iets totaal anders, want Bevergem heeft ons wel geleerd hoe je iets moois kunt maken. Vier onervaren scenaristen hebben dit op een heel pure manier ontdekt, met vallen en opstaan. Dat is vrij uniek, we gaan dat proberen te herhalen. In de reeks hebben we ook een paar ruwe diamanten ontdekt, de kans is groot dat we die acteurs in die nieuwe serie meenemen.”

Het Bevergem for Life-concert dat de cast op 13 december geeft, is door de terreurdreiging in Brussel verplaatst van de AB naar Het Depot in Leuven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer