Oeps! Reclame voor Antwerpen prijst Belfort van Brugge aan

Een reclamefolder van Southampton Airport in het Verenigd Koninkrijk moest dagjestoeristen naar Antwerpen lokken. Volgens de folder is er veel te ontdekken: bier, chocolade, mode en... het Belfort van Brugge.

dvd

Bij Southampton Airport, in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, kozen ze een wel heel aparte toren uit om Antwerpen aan te prijzen: het Belfort van Brugge. Een foto van de West-Vlaamse stad, met op de voorgrond de idyllische Brugse reien, werd verkeerdelijk bij de tekst geplaatst die Antwerpen moet aanprijzen voor haar chocolade, diamanten, mode en bier.

Op die nogal pijnlijke flyer staat, naast het logo van Southampton Aiport, ook het logo van luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, met als belangrijkste luchthaven Antwerp International Airport, in Deurne. Maar de fout ligt wel degelijk aan de andere kant van het Kanaal, verzekert Alix De Weerdt van Antwerp Airport. “De folder werd eind april uitgedeeld aan passagiers in Southampton Airport die stonden aan te schuiven om door de veiligheidscontroles te gaan”, zegt zij.

“De campagne werd gevoerd toen we onze lijn tussen Antwerpen en Southampton zijn gestart, eind april. Blijkbaar werd er voor de folder een foto van een online database gehaald en stond de locatie in die database verkeerdelijk vermeld als Antwerpen in plaats van Brugge.”

Al snel zag Southampton Airport in dat het om een foute foto ging en werden de folders niet meer uitgedeeld. .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER