Vernietigend rapport van Comité P: “Politie Molenbeek bang van eigen wijk”

© Photo News

© Photo News

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een politie die geen contact heeft met de bevolking, die bepaalde wijken van de gemeente niet kent en zelfs “angst voor de omgeving” heeft. Dat vernietigend beeld schetst het Comité P, dat de politiediensten controleert, van het politiewerk in Molenbeek.

Het comité maakte vorig jaar al een rapport over het politiewerk in twee Molenbeekse wijken. Maar gisteren gaf het in het parlement, achter gesloten deuren, een samenvatting van de resultaten. De gemeente kwam de voorbije dagen negatief in het (wereld)nieuws, omdat verschillende daders van de terroristische aanslagen in Parijs er zijn opgegroeid.

De politiezone Brussel-West, dat bevoegd is voor Molenbeek, krijgt als belangrijkste kritiek dat ze alleen in de “probleemwijken” komt als ze opgeroepen wordt en moet tussenkomen. Anders zijn ze er niet te zien. “En daardoor groeit de kloof met de burgers alleen maar”, klinkt het.

Comité P vraagt de politie om meer gewoon aanwezig te zijn in het straatbeeld van Molenbeek en met de problemen van de mensen bezig te zijn. De politie moet “de vinger aan de pols houden” en oprecht geïnteresseerd zijn in de wijken.

Tegelijk heeft het Comité I, dat toeziet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in ons land, een nota geschreven over de wijze waarop de Adiv – de militaire inlichtingendienst – “extremistische elementen” bij het personeel van Defensie en de Krijgsmacht opspoort en opvolgt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen