Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Unicef en 'Wat Als?' maken filmpje voor kinderrechten

Unicef België en het productiehuis Shelter hebben samen een speciale sketch opgenomen van 'Wat Als?', de populaire tv-reeks die op VTM en 2BE te zien was. Met het filmpje wil het kinderfonds van de Verenigde Naties duidelijk maken dat er pas sprake kan zijn van duurzame ontwikkeling wanneer de rechten van élk kind, overal ter wereld, gerespecteerd worden.

De sketch gaat uit van de hypothese 'Wat als kinderrechtenorganisaties niet bestonden?', aldus Unicef in een mededeling. De humoristische situatie wordt gevolgd door beelden van de harde werkelijkheid.

Van het filmpje, dat tot stand kwam met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, bestaat een versie in beide landstalen. Voor de Nederlandstalige versie werd de originele cast van 'Wat Als?' drie jaar na de laatste aflevering opgetrommeld (Nico Sturm, Günther Lesage, Charlotte Van der Meersch, Ruth Beeckmans, Koen de Graeve, Bert Haelvoet). Voor de Franstalige versie werden Franstalige acteurs gecast (Fred Haugness, Julie Prayez, Marc Weiss, France Bastoen, Christophe Lambert) en was de regie in handen van Jan Boon.

Het 'Wat Als?'-filmpje kadert in de goedkeuring van de 'Duurzame Ontwikkelingsdoelen' eerder dit jaar door de landen van de VN. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen gelden niet alleen voor de ontwikkelingslanden maar ook voor industrielanden als België, benadrukt Unicef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER