VIDEO. Nieuwe 'Wat Als?!'-sketch zet kinderrechten in de verf

Unicef België en productiehuis Shelter hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuwe campagne van Unicef. Met een speciale sketch van de populaire reeks ‘Wat Als?’ wordt het belang van kinderrechten voor de toekomst duidelijk gemaakt. De boodschap: er kan pas sprake zijn van duurzame ontwikkeling wanneer de rechten van élk kind, overal ter wereld, gerespecteerd worden.

cjg

'Wat als kinderrechtenorganisaties niet bestonden?', is het uitgangspunt van deze eerste sketch van productiehuis Shelter in drie jaar. In de hoofdrollen zien we de vaste acteurs Nico Sturm, Günther Lesage, Charlotte Van der Meersch, Ruth Beeckmans, Koen de Graeve en Bert Haelvoet. Precies een jaar geleden haalde het productiehuis nog een Internationale Emmy binnen voor de reeks.

Er werd ook een Franstalige versie van de video gemaat, daarvoor werden Franstalige acteurs ingezet: Fred Haugness, Julie Prayez, Marc Weiss, France Bastoen en Christophe Lambert.

'Gelukkig bestaan er wel kinderrechtenorganisaties.' Van de humoristische noot in de sketch, gaat de video over in beelden van kinderen in ontwikkelingslanden, met de oproep mee te strijden tegen 'kinderarmoede, ongelijkheid in onderwijs en ondervoeding bij kinderen'.

De realisatie en verspreiding van het ‘Wat Als?’-filmpje kaderen in de sensibiliseringscampagne van Unicef België naar aanleiding van de goedkeuring van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen - de opvolgers van de millenniumdoelstellingen - eerder dit jaar door de landen van de Verenigde Naties. De ngo wil hiermee duidelijk maken dat deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen alleen behaald kunnen worden als kinderrechten een centrale plaats krijgen in de uitvoering van dit globale actieplan.