© BELGA

“Burgemeester van Molenbeek had maand voor aanslagen lijst met namen van daders”

Een maand voor de aanslagen in Parijs kreeg de burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans, een lijst op haar bureau met daarop namen en adressen van 80 potentiële jihadisten. Op die lijst prijkten ook de twee broers Abdeslam en ook Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de terreur. Dat stelt de Amerikaanse krant The New York Times.

joro

De lijst van Islamitische militanten zou afkomstig zijn geweest van de dienst Staatsveiligheid. Volgens de Molenbeekse burgemeester Schepmans treft haar geen enkele schuld. “Wat was ik verondersteld te doen met de namen op de lijst?”, zegt ze aan de NYT. “Het is niet mijn taak om mogelijke terroristen achterna te zitten. Dat is de verantwoordelijkheid van de federale politie.”

Het artikel in de Amerikaanse krant schetst geen fraai beeld van de politieke situatie in ons land. De communautaire tegenstellingen worden er in aangestipt en enkele leden van de N-VA worden geciteerd. Zij vertellen hoe de Franstalige socialisten van de PS de situatie in Brussel op z’n beloop hebben gelaten, waardoor het er nu een “thuisbasis is van Islamitische barbarij”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER