Direct naar artikelinhoud

Het weer blijft wisselvallig

Het weer blijft wisselvallig
Beeld ANP

De zon schijnt vanmiddag af en toe maar er komen ook buien voor, mogelijk met een klap onweer. Hoog in de Ardennen valt de neerslag soms onder de vorm van natte sneeuw.

Er waait vandaag een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 3 graden op de Hoge Venen en 6 tot 9 graden in de andere regio's. Vanavond en vannacht komen er verspreid nog enkele buien voor. De minima schommelen hoog in de Ardennen om het vriespunt en en bedragen zowat 6 graden aan de kust.

Morgen is het wisselend bewolkt met kans op een bui. Er waait een zwakke tot matige westenwind. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind die later in sterkte zal afnemen. De maxima bedragen 3 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en 6 tot 10 graden op de andere plaatsen.

Vrijdag neemt de bewolking toe maar het blijft geruime tijd droog. In de avond en nacht valt er enige tijd regen. Zaterdag verloopt vrijwel droog met af en toe zon. 's Avonds en in de nacht gaat het opnieuw regenen. Op beide dagen wordt het zowat 7 graden. Van zondag tot midden volgende week is het wisselvallig met soms regen en vaak ook veel wind. We krijgen zeer zacht weer bij temperaturen van 10 graden en meer.