© gva

Winnaars Grootste Clubhart reageren: "Geweldig voor de hele club"

De stemmen van de wedstrijd Het Grootste Clubhart zijn geteld en de winnaars zijn gekend. We zetten de mannen en vrouwen die met de meeste stemmen gingen lopen voor u op een rijtje.

Bart Van den Langernbergh

Er zijn drie categoriën winnaars: de stemmenkampioenen, de jurywinnaars en de gemeentewinnaars. In de eerste categorie bekronen we het Clubhart dat het meeste stemmen achter zich kreeg (geldprijs voor topdrie). De jury op haar beurt ging, verspreid over de vier edities van Gazet van Antwerpen, op zoek naar de mooiste verhalen en opvallende of inspirerende nominaties (geldprijs in elk van de vier edities: Metropool, Kempen, Mechelen, Waas).

We stellen de winnaars hier voor en laten ze kort reageren:

In de categorie Stemmenkampioenen zijn de winnaars:

1: Fons Van de Berckt (69) uit Sint-Job-In-‘t-Goor (Brecht), al 38 jaar vrijwilliger bij voetbalclub Antwerp (5.000 euro):

“Ik kan echt niet stil zitten en help op de Bosuil waar ik kan”, reageert Fons Van de Berckt. “Zo heb ik de nieuwe tribunes mee gebouwd en heb ik ook al heel veel schilderwerken uitgevoerd. Maar ik ben ook verantwoordelijk voor de ontvangst van de journalisten in de perszaal. En als er tijdens een wedstrijd duizenden pintjes bier worden gedronken, moeten al die lege bekertjes worden opgekuist. Daar help ik ook graag aan mee. Ik draag deze winst op aan alle medewerkers.”

2: Anneke Liekens (44) uit Ruisbroek (Puurs), vrijwilliger bij de jeugdafdeling bij KFCO Beerschot-Wilrijk (1.000 euro):

“Ik krijg heel veel warmte van de jeugdspelers terug. Dat zijn eigenlijk de broers en zussen die ik zelf niet heb. En voor die jongeren doen we het gewoon”, vertelt Anneke Liekens.

3: Katrien Van Ransbeeck (33) uit Deurne, uitbaatster dansstudio Swing in Wilrijk (500 euro):

“Een derde plaats is wel heel fijn, maar ik ben vooral tevreden met wat de wedstrijd teweeg heeft gebracht bij de leerlingen en hun ouders", reageert Katrien Van Ransbeeck. "Ik geef zelf nog dansles maar ik rij bijvoorbeeld ook rond om kostuums te zoeken. Als de dansschool zou moeten betalen voor al de uren dat we erin steken, dan zou de dansstudio al failliet gegaan zijn.”

Een jury ging op haar beurt, verspreid over de vier edities van Gazet van Antwerpen, op zoek naar de mooiste nominaties. De jurywinnaars krijgen elk 2.000 euro voor hun club.

De Jurywinnaars

  • Mol (Kempen): Emilie Eysermans (37) dansschool Project :

"Ik ben uiteraard heel blij met deze prijs", reageert de winnares en bezielster van de succesvolle dansschool. "Het geld komt in de pot voor de organisatie van dansshows terecht. Elk jaar pakken we ook uit met een grote dansvoorstelling."

  • Edegem (Metropool): Ragna Qvick (48), organisator bij Royal Victory Hockey Club, Edegem:

"Het is heel plezant om deze prijs te winnen, maar het is vooral geweldig voor de hele club. Ik heb ook nog een heel team van vrijwilligers naast me", vertelt Ragna Qvick. “Onze club heeft een heel familiaal karakter en is heel toegankelijk. Met 1200 leden is de club de derde grootste hockeyvereniging in ons land.”

  • Temse (Waas): Rik Catthoor (43), uitbater, lesgever, kok en barman bij Tennisclub De Vallei in Temse:

“We gebruiken het prijzengeld voor de organisatie van activiteiten voor jongeren en de volwassenen", legt Rik Catthoor uit. "Komende zondag zenden we in de club de finale van de Davis Cup uit op een groot scherm. Als tegenprestatie voor al die steun bak ik zondag vanaf 13u gratis frieten en wafels voor alle leden. De week nadien komt ook nog eens Sinterklaas op bezoek."

  • Wiekevorst (Mechelen), Luc Indekeu (44), secretaris bij voetbalclub Sporting Club Wiekevorst:

“Je krijgt vooral heel veel kritiek. Als het gras te lang staat of als de eerste ploeg verliest, dan heb jij het gedaan”, legt Luc Indekeu uit. “Deze prijs geeft me zo veel moed om toch nog een tijd verder te doen in de club.”

Lees vandaag in Gazet van Antwerpen meer over de winnaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Clubhart 2015