Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

WK rugby: Schotland verslaat Samoa - naar kwartfinales

De Schotse rugby’ers hebben Samoa nipt verslagen op het WK rugby. Ze wonnen met 36-33. Hierdoor eindigt Schotland als tweede in groep B, achter Zuid-Afrika.

Reuters / Russell Cheyne

Schotland heeft de kwartfinales bereikt van het WK rugby door Samoa met 36-33 te verslaan, na een achterstand van 23-26 bij rust.

De Nederlandse Schot Tim Visser werd gespaard en keek toe. Hij zag zijn ploeggenoten op St James’ Park de zenuwen van de supporters danig op de proef stellen.

De tegenstander uit de Pacific, tot dusver teleurstellend, speelde sterk, maakte meer tries (vier om drie) maar raakte de voorsprong toch nog kwijt in de tweede helft door onnodige penalty’s. Greig Laidlow, als kicker goed voor 21 punten, was trefzeker. Dat betekende tevens de uitschakeling van Japan. Zuid-Afrika was in groep B al zeker van een plek bij de beste acht.

Alle kwartfinalisten zijn nu bekend: Australië, Wales, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Ierland en Frankrijk. (ANP)