Direct naar artikelinhoud

Franse voetbalbond: bereid schorsing Platini aan te vechten

De Franse voetbalbond (FFF) is bereid de schorsing van Michel Platini aan te vechten voor het Hof van Arbitrage (CAS) als de FIFA het beroep van de voormalig international tegen zijn straf afwijst.

Michel PlatiniBeeld anp

'De FFF zal uit principe de zaak voorleggen aan het Hof als het besluit van de beroepscommissie niet positief is voor Michel Platini', liet een woordvoerder zaterdag weten.

De FFF verwacht binnen acht dagen een uitspraak. 'Dat is de gebruikelijke periode.' De ethische commissie van de FIFA schorste Platini, voorzitter van de UEFA en beoogd opvolger van Sepp Blatter als preses van de wereldvoetbalbond, voor negentig dagen wegens mogelijke betrokkenheid bij het omvangrijke omkoopschandaal.

Platini legt taken als UEFA-voorzitter voorlopig neer

Michel Platini legt zijn officiële taken als UEFA-voorzitter voorlopig naast zich neer. Aanleiding is de schorsing van negentig dagen door de ethische commissie van FIFA van Platini. 'Michel Platini is momenteel geschorst en zal zijn officiële taken niet vervullen zo lang de schorsing duurt', aldus een verklaring van de UEFA.

Conmebol

Eerder vandaag liet de De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol weten het niet eens te zijn met de schorsing van Platini. De Zuid-Amerikaanse voetbalbonden blijven ook bij hun steun voor de Franse oud-voetballer als de toekomstige baas van wereldvoetbalbond FIFA, aldus een verklaring.

'Michel Platini is niet schuldig bevonden en zijn schorsing brengt de FIFA-verkiezing in gevaar. De schorsing is prematuur en onevenredig', aldus de verklaring. 'We geloven volledig in de capaciteiten van Platini om de FIFA en het voetbal naar een betere toekomst te leiden.'

De schorsing van Platini moet worden heroverwogen en hij moet de kans krijgen om de strijd aan te gaan voor de verkiezing bij de FIFA, meent de Conmebol.