Direct naar artikelinhoud

EK beachvolleybal in 2018 naar Nederland

Het EK beachvolleybal zal in 2018 in Nederland plaatsvinden. Dat bevestigt een woordvoerder van volleybalbond Nevobo naar aanleiding van berichtgeving van AD. Dit jaar organiseerde Nederland ook al het WK beachvolleybal en het EK volleybal voor vrouwen.

Wedstrijd van het WK beachvolleybal op de Dam, zomer 2015.Beeld Klaas Jan van der Weij

Net als bij de WK die afgelopen zomer in Nederland werden gehouden, is het de bedoeling dat de EK-wedstrijden verspreid door het land worden gespeeld.

De strijd om de wereldtitels vond plaats op bijzondere locaties in Den Haag (op een drijvend veld in de Hofvijver), Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn. Overal waren volle tribunes te zien en oogstte de organisatie lof voor de sfeer rond de velden. Volgens een woordvoerder van de Nevobo zijn de WK-steden enthousiast om over drie jaar ook de EK te huisvesten. De gesprekken daarover moeten nog gevoerd worden, een besluit valt naar verwachting begin volgend jaar.

In 2006 en 2012 werden de EK ook al in Nederland gehouden, toen op het strand van Scheveningen. Hoewel de Europese volleybalfederatie CEV officieel nog niets heeft gemeld over de toewijzing van het EK van 2018, viert de Nevobo al feest. De contracten zijn volgens de zegsman getekend. 'We zijn vastberaden om het succes van het WK een vervolg te geven', zegt directeur Michel Everaert van de volleybalbond op de website van het AD. 'Ik denk dat we op sommige punten zelfs nog wel kunnen verbeteren.'

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel tijdens de opening van het WK beachvolleybal in Den Haag.Beeld anp