Spanje kan in de resterende EK-kwalificatiewedstrijden geen beroep doen op deze Sergio Ramos© EPA

EK 2016. Spanje zonder Sergio Ramos, Podolski out bij Duitsland

Spanje kan in de resterende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg (vrijdag) en Oekraïne (maandag) geen beroep doen op Sergio Ramos. De verdediger van Real Madrid heeft nog steeds last van een schouderblessure en wordt in de selectie vervangen door zijn ploegmakker Nacho. Dat maakte de Spaanse voetbalbond dinsdag bekend.

Eerder meldden Bruno Soriano, Daniel Carvajal en Inigo Martinez zich al af bij de Spaanse bondscoach Vincente del Bosque, die de titelverdediger probleemloos naar het volgende EK lijkt te loodsen. ‘La Roja’ staat met 21 punten aan de leiding in groep C en is bij winst tegen Luxemburg meteen zeker van kwalificatie.

Ook Duitsland is bijna zeker van EK-deelname. De regerende wereldkampioen heeft donderdag aan een gelijkspel tegen Ierland genoeg voor een ticket voor de eindronde volgend jaar in Frankrijk. De Duitsers moeten het in Dublin wel zonder Lukas Podolski stellen. De aanvaller van het Turkse Galatasaray, waar hij ploegmaat is van Rode Duivel Jason Denayer, heeft te veel last van een enkelblessure. Ook de interland van zondag tegen Georgië komt te vroeg voor Podolski.

Spanje zwaar gehavend naar laatste EK-kwalificatiewedstrijden

© AFP

Spanje moet het in de EK-kwalificatieduels tegen Luxemburg (vrijdag) en Oekraïne (12/10) zonder verdedigers Dani Carvajal, Inigo Martinez en middenvelder Bruno Soriano stellen. Dat maakte de Spaanse voetbalbond maandag bekend.

Carvajal (Real Madrid) heeft last van een verstuikte rechterenkel, terwijl Martinez (Real Sociedad) sukkelt met een spierscheur in de linkerdij. Soriano (Villarreal) heeft dan weer knieproblemen.

Vicente del Bosque riep al enkele vervangers op. Verdedigers Mario Gaspar (Villarreal) en Xabier Etxeita (Athletic Bilbao) werden voor het eerst geselecteerd voor ‘La Roja’. Verder is Mikel San José (Athletic Bilbao), die al drie caps telt, er opnieuw bij om de defensie te depanneren.

De regerende Europese kampioen staat in kwalificatiegroep C op kop met 21 punten. Vrijdag nemen de Spanjaarden het op tegen Luxemburg. Volgende week maandag wordt de kwalificatiecampagne afgesloten op bezoek bij Oekraïne. Winst tegen de Luxemburgers of een gelijkspel tegen Oekraïne volstaat voor Spanje om zeker te zijn van deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer