© AFP

© rca

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hoe digitaal is uw gemeente?

We zoeken onze informatie steeds vaker online en via onze smartphone. Dat geldt ook voor informatie uit uw eigen stad of gemeente. Maar lang niet alle lokale besturen zijn al mee met die trend. Hoe goed u online geholpen wordt, hangt sterk af van uw woonplaats. Dat blijkt uit een onderzoek van communicatiebureau RCA Group, dat het online profiel van alle 308 Vlaamse steden en gemeenten onder de loep nam.

InKe

Elke gemeente werd op vier criteria beoordeeld: website, digitale nieuwsbrief en de sociale media Facebook en Twitter. Alvast goed nieuws voor de provincie Antwerpen. Uit het onderzoek blijkt dat Antwerpen de provincie is met de meest digitale gemeenten.

Enkele algemene conclusies:

  • Alle 308 Vlaamse gemeenten – op Herstappe na - hebben een eigen website
  • Minder dan 25% van die gemeentewebsites heeft een ‘responsive design’, een design dat zich aan mobiel gebruik aanpast
  • Hoe groter de gemeente (qua aantal inwoners), hoe meer zij inzet op digitale media
  • Bijna 80% van de gemeenten in Vlaanderen is aanwezig op sociale media, maar slechts 58% daarvan reageert ook op opmerkingen van fans en volgers

Hoe digitaal is uw gemeente? Klik op de kaart hieronder, scroll even door naar diezelfde kaart en zoek daar uw gemeente door erop te klikken of door postcode of naam in te geven. (Belangrijk is wel dat de Antwerpse districten niet apart onderzocht zijn. Wie in een district woont, zoekt dus op Antwerpen)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER