© BELGA

Anderlecht mist drie penalty’s en ziet KV Mechelen punt pakken na owngoal

Anderlecht speelde 1-1 tegen KV Mechelen en dat is een blamage. In totaal werden immers drie strafschoppen gemist. Lange tijd leek paars-wit op weg naar de zege na een doelpunt van Okaka maar in het slot volgde nog de gelijkmaker na een own goal van Kara. Anderlecht blijft zo derde, Mechelen schuift één plaatsje op.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

Standard

Hasi wijzigde niets aan zijn team, dus de elf jongens die in Azerbeidzjan de mist ingingen kregen de kans om thuis revanche te nemen. Dit betekent dat Tielemans en Suarez op de bank begonnen. Coach Jankovic toverde bij de bezoekers geen verrassingen uit de hoed.

Anderlecht begon fel en gretig aan de partij. Stefano Okaka kreeg al na twee minuten een gele kaart voor een stevige tackle op Veselinovic. Na een domme fout van De Witte op Ezekiel mocht Praet een strafschop nemen maar de middenvelder trapte de bal op doelman Gillet. Hanni tikte even later een voorzet van Paulussen op de lat. Defour testte Rode Duivel Gillet en de doelman tikte de bal tegen het doelhout. Even later lag de bal opnieuw op de stip voor een duwfout van Cocalic op Okaka, de Italiaan eiste de bal op maar ook hij trapte op doelman Gillet. Het publiek begon te morren, Youri Tielemans zag het met lede ogen aan vanop de bank. De wedstrijd zakte wat in en het was wachten op kansen. Defour haalde een tweede keer verschroeiend uit maar opnieuw kaatste de bal terug van het doelhout, waardoor het 0-0 stond aan de rust.

Beide coaches behielden het vertrouwen in hun elftal en wijzigden niet aan de rust. Anderlecht begon aanvallend aan de tweede periode en in de 54ste minuut brak Okaka de ban. De Italiaanse targetspits devieerde een schot van Leander Dendoncker met een subtiel hakje in doel. Heel Anderlecht haalde opgelucht adem maar paars-wit verzuimde om door te gaan op zijn elan. Voorin maakten Claes en Veselinovic echter absoluut niets klaar: Proto moest letterlijk geen bal pakken. Hasi bracht Suarez voor Ezekiel maar veel beterschap bracht dat niet op. Ondanks veel goede bedoelingen kon de thuisploeg geen tweede keer meer scoren, en zelfs amper kansen creëren. Sylla en Tielemans, ingekomen voor Okaka en Gillet, konden daar geen verandering meer in brengen. Tielemans slaagde er immers in om... nog een strafschop te missen. Meer zelfs, in de extra tijd moest Proto eerst nog de meubelen redden maar toch viel de 1-1 na een own goal van Kara.

Anderlecht wordt ondanks die drie missers vanop de stip toch weer tweede in de stand, op twee punten van leider Oostende. KV Mechelen blijft voorlaatste met 8 punten.

Opmerkelijk:

Onder Marc Wilmots behoort Jean-François Gillet steevast tot de selectie bij de Rode Duivels. Dat lokt soms kritiek uit maar de doelman stopte nu wel drie strafschoppen in één wedstrijd. Qua visitekaartje kan dat tellen.