Direct naar artikelinhoud
Weekoverzicht

De zes artikelen die je deze week niet mocht missen

Eberhard van der Laan plakt er nog zes jaar aan vast, maar dan wel met meer tijd voor zijn familie. De Amsterdam Arena transformeert in een kaasstolp, terwijl de gemeente misschien scooters gaat verbieden op de pont. En wat deden Arjen Lubach en Olaf Koens nou precies?

Hij blijft nog evenBeeld Evert Elzinga
Van der Laan wil langer burgemeester blijven


© ANP

Eberhard van der Laan blijft nog zes jaar burgemeester van Amsterdam. Donderdag gaf hij aan commissaris van de koning Johan Remkes te kennen dat hij een tweede termijn ambieert. Als de gemeenteraad geen bezwaar maakt dan blijft hij tot 2022 aan als eerste burger van Amsterdam.

Verdachte dealer witte heroïne drie maanden langer vast


© ANP

Het voorarrest van de vermeende dealer van de witte heroïne die drie toeristen het leven kostte en anderen in het ziekenhuis deed belanden wordt verlengd

Arena gaat na verbouwing van 50 miljoen euro op een kaas lijken


© Amsterdam Arena

De vijftig miljoen euro kostende verbouwing van de Amsterdam Arena, die woensdag werd aangekondigd , veroorzaakt een metamorfose van het Ajaxstadion. De vorm van het stadion transformeert 'van hol naar bol' na de verbreding van omlopen op de tweede ring en vernieuwing van de gevel.

Gemeente overweegt scooterverbod voor drukke ponten over het IJ


© Floris Lok

De gemeente stuurt aan op een scooterverbod voor de drukke ponten over het IJ. In plaats van het Buiksloterwegveer zouden scooterrijders gebruik moeten maken van bijvoorbeeld het IJpleinveer.

Arjen Lubach 'jat' interview van De Wereld Draait Door


© Youtube

YouTube-gebruiker en NOS-coryfee Matijn Nijhuis monteerde de interviews die Olaf Koens aan DWDD en Zondag met Lubach naast elkaar en wat blijkt? Alles is van begin tot eind hetzelfde. De introductie, de vragen, de antwoorden en zelfs de lachmomenten zijn identiek.

Wie is toch die Amsterdams-Marokkaanse Hamza B.?


© -

Het hoger beroep van Hamza B. is weer uitgesteld. Wie is hij? Portret van de Amsterdams-Marokkaanse twintiger die de gemoederen in Nederland en Marokko nu al jaren bezighoudt vanwege zijn geruchtmakende meervoudige moordzaak én het verhaal dat zijn familie rechters heeft omgekocht.